BO HOS OSS

m911_4_an_1500x500px.jpg

Välkommen till AB Tierpsbyggen!

Vi vill att våra kunder ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Vi satsar på god service och personlig kontakt.

Här hittar du information om det mesta du kan behöva veta som hyresgäst hos AB Tierpsbyggen. Under Mina sidor får du mer information vad som gäller vid in- och utflyttning, hur lägenhetsunderhåll fungerar m.m.

Är det något du undrar över eller om du inte hittar informationen här kan du alltid kontakta  kontoret på Centralgatan 17, telefon 0293-130 25.

Uthyrningspolicy

Grundkrav för att hyra hos oss

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska inte ha någon hyresskuld eller andra stora betalningsanmärkningar
  • Du ska ha goda referenser från tidigare hyresvärd
  • Med inkomst menas lön i minst sex månder, pension eller a-kassa. 
  • Du ska kunna betala hyran och ditt leverne med din inkomst 

Köregler

Du söker själv bostad genom att registrera dig (länk till Mina sidor). Vi tillämpar kötid från anmälningsdatum. Om du hoppar av en lägenhet efter överenskommelse om avtalsskrivning försvinner köpoängen.

Vid uppsägning nollställs köpoängen och börjar då räknas igen dagen efter uppsägningsdatum. Objekt som annonseras erbjuds de fem med högst köpoäng. Du kan göra tre intresseanmälningar per vecka. Det går endast att tacka ja till ett erbjudande åt gången. 

Hyresavi

Hyresavierna delas ut 4 gånger per år. Det är mycket viktigt att hyran betalas i tid.

Tierpsbyggen erbjuder följande alternativ att betala hyran: 

  • Inbetalningskort
  • Autogiro

Autogiro

Ett smidigt betalningssätt är att betala via autogiro och då dras hyran automatiskt från ditt bank- eller personkonto. Det enda du behöver se till är att det finns pengar på ditt konto på förfallodagen.

Här kan du ladda ner blankett för autogiro.

trivselregler.png

TRIVSELREGLER

Leva och bo tillsammans i ett flerfamiljshus innebär att många människor lever tillsammans. Människor med olika intressen, vanor, arbetstider, i olika åldrar och kanske från olika kulturer. Och det går bra i de allra flesta fall.

Man visar varandra respekt och förståelse och grannsämjan är god. Så har vi det på det allra flesta håll inom Tierpsbyggen.

Vissa ljud måste naturligtvis tillåtas i ett flerfamiljshus. Vardagliga ljud och tillfälliga störningar hakar du säkert inte upp dig på. Genom att prata med varandra, grannar emellan kan man komma tillrätta med många störningsproblem. Om du t ex berättar för din granne att du tänker ha fest så har grannen säkert överseende med det om det bara sker vid enstaka tillfällen

KÄLLSORTERING

Vi tillämpar källsortering för att bidra till bättre miljö. Här ger vi dig tips på hur du på bästa sätt tar hand om ditt avfall. Det ska vara lätt att göra rätt.

Det ska vara lätt att källsortera

Tierpsbyggen har sop- och återvinningsstationer i alla områden så att du som hyresgäst får nära att lämna avfall, tidningar och förpackningar av papper, plast och metall samt batterier och glöd- och lågenergilampor. Tanken är att det ska vara så lätt som möjligt att källsortera.

Matavfallssortering

matavfallssorteringTierps kommun har infört matavfallssortering för att minska resursslöseriet och för att främja miljön. Varje lägenhet har en påsbehållare. Matavfallspåsarna finns kostnadsfritt att hämtas vid olika matbutiker i kommunen samt på återvinningscentralerna i Tierp, Gatmot och Skärplinge.

Du kan läsa mer på Tierps Energi och Miljös hemsida https://temab.tierp.se/renhallning/matavfall.html

Sortera rätt

Kom håg att det är oerhört viktigt att verkligen lägga saker på rätt ställe. Hamnar de olika materialen i fel behållare, eller om tidningar, papp, eller metall felaktigt läggs i en plastpåse så måste bovärdarna sortera om. Det blir ett merarbete och slöseri med tid som förstås kan användas till bättre saker, till exempel arbeten med utemiljön.

BREDBAND

Som hyresgäst hos AB Tierpsbyggen har du möjlighet till ansluta dig till bredband genom Tierp Fiber Network
 

Tierp Fiber Network

Öppet nät innebär att flera olika tjänsteleverantörer levererar Internetkapacitet i samma nät. En kommunikationsoperatör har hand om driften av nätet. Kunden väljer valfri tjänsteleverantör för leverans av tjänster. 
 
blue_kabel.jpg

DIGITAL-TV

Som hyresgäst hos AB Tierpsbyggen har du möjlighet att se digital-TV via Boxer. Innan utsändning av kanalutbudet till din lägenhet måste kortet registreras hos Boxer. Observera att du som hyresgäst har all kontakt gällande utsändning med Boxer och ej via Tierpsbyggen. 
 
Till lägenheten hör en digitalbox samt tillbehör såsom programkort, HDMI-kabel, strömkabel, internetkabel och fjärrkontroll. Kontrollera vid inflytt att dessa saker finns i din lägenhet, skulle något av ovanstående saknas kontaktar du vår växel på 0293-130 25.
 

I din hyra ingår

I din hyra ingår kanalutbudet Boxer Flex 8, du behöver registrera ditt programkort innan du kan se några kanaler på din TV. Förutom kanalerna SVT1, SVT2, SVT24, SVTB, Kunskapskanalen, TV4 och TV6 så får du välja dina 8 favoritkanaler från Boxer Flex 8 kanalpaket, se bild för exempel på kanaler. Önskar du fler kanaler kan du teckna något av de större paketen hos Boxer.
Du har möjlighet att byta ut dina kanaler fritt en gång i månaden.
 

Hur du registrerar ditt programkort

För att registrera programkortet tillhörande din digitalbox och för att välja dina 8 favoritkanaler finns det två alternativ. Antingen ringa på tel 0771-73 74 75 eller besök  www.boxer.se/tierpsbyggen  och gör det direkt på internet. Du behöver ditt programkortsnummer.
 
Skulle du beställa fler kanaler så är det ett avtal mellan dig och Boxer. För att beställa ring Boxer på tel. 0771-73 74 75 

Här finns alla dina personliga uppgifter tillgängliga. När du loggat in kan du till exempel ändra adress, telefonnummer, läsa dina avtal eller byta ditt lösenord. Välkommen att logga in!

För att kunna anmäla ditt intresse för en bostad måste du vara registrerad som sökande hos oss.

Kontakt

AB Tierpsbyggen
Box 2
815 21 Tierp
Telefon: 0293-130 25

Besöksadress
Centralgatan 17
815 38 TIERP

E-post
info@tierpsbyggen.se

Öppettider

Måndag
09.00-11.30
12.30-14.30
16.00-19.00

Tisdag - Torsdag
09.00-11.30
12.30-14.30

Fredag
09.00-13.00

Om Tierpsbyggen